середу, 8 лютого 2017 р.

"Мистецтво відпочинку на уроках"

Урок  – початок всього процесу формування особистості, перша ланка системи
освіти.


Гасло проекту – поєднайте в одне ціле відпочинок і школу, аби побачити в майбутньому дитину розумну і здорову!!
Що пропонуємо:
-          перед першим уроком,  щоб діти завжди робили фізичні вправи;
-  виділити на уроках бодай 10 хв., куди входитимуть ігри, перегляд короткометражних роликів, прослуховування музики, яка зарядить мозок на працю, підбір цікавої інформації;
-          застосувати різні типи інтерактивних уроків;
-          використовувати елементи з тренінгів;
створити курси для вчителів, де б вони могли почерпнути ці знання.

Потоваришуйте з учнями


Дозвольте дітям бути на рівні з Вами, однак пильнуйте, щоб вони дотримувались правил поведінки. Знайдіть спільні теми зі школярами, станьте для них другом і порадником, розпитуйте про їхні інтереси та проблеми. 

Головне завдання кожного вчителя – виховувати учнів свідомими людьми, які вміють мислити і поважати один одного.
Ніколи не переказуйте того, що можна прочитати в підручнику
Завжди старайтесь знайти цікаву інформацію (факти, історії, пригоди) для учнів з приводу тієї чи іншої теми. Не змушуйте їх конспектувати підручник чи вчити параграф напам’ять.
Використовуйте різноманітні методики
Результат пошуку зображень за запитом "интересный урок"
Пам’ятайте, діти дуже люблять різноманітність. Побачивши, що вчитель намагається провести урок нестандартно, вони спочатку спостерігатимуть за цим процесом, а пізніше самі пропонуватимуть ідеї.
Максимально поєднуйте теорію з практикою
Щоб зацікавити учнів літературою, запропонуйте їм прочитати книги, в яких описують проблеми підлітків, тобто те, що їх справді цікавить. З економіки, наприклад, навчіть їх розробляти власний бюджет. Дайте учням зрозуміти, що саме Ваш предмет принесе їм максимальну користь у повсякденному житті.

Давайте учням цікаві домашні завдання
Щоб дітям не було нудно, поєднуйте вправи з підручника з нестандартними домашніми завданнями. Кросворди, плакати, презентації, опитування, представлення – все це буде цікаво виконувати учням. 

Намагайтесь проводити уроки надворі
Такий формат уроку дуже підходить для вивчення природничих предметів. Якщо Ви живете у великому місті або маєте змогу піти з учнями в музей – використовуйте цю можливість. Наприклад, урок історії в музеї запам’ятається дітям надовго.

Немає коментарів:

Дописати коментар